Da, am mai crescut! :)

Doar ca unele lucruri nu se vad in poze. Am inceput sa spun propozitii intregi, cu cap si coada, formate din mai multe cuvinte, stiu pe de rost poezioare si povestiri, stiu (in principiu) sa numar pana la trei, inteleg mai multe despre ceea ce se intampla in jurul meu si pot sa dau mai multe replici care au legatura cu ceea ce-mi spun oamenii din jur.

Si am invatat sa ma prefac. 🙂

Pot, de pilda, sa ma prefac ca o dau pe pisica cu crema (desi cutia cu crema e inchisa) sau ca beau apa minerala dintr-o sticla cu dopul pus, sau ca vorbesc la telefon (desi pot sa schimb cateva cuvinte la telefon si cu adevarat). Sau sa ma prefac ca dorm. 🙂 Inca nu vorbesc despre mine decat la persoana a treia, totusi (asta in realitate, nu pe blog).

Dar stiu mai multe lucruri decat stiam cand eram mic. De pilda:

 • Inteleg mai bine care e diferenta intre zi si noapte, cald si frig, solide si lichide.
 • Stiu, in mare, care e diferenta intre “afara” si “inauntru”.
 • Am aflat ca sunt mai multe deosebiri intre lucruri si fiinte vii si intre animale si oameni (si intre copii si oameni mari).
 • Mi-e mai clar ca exista lucruri periculoase si lucruri sigure.
 • Pot sa disting intre intamplarile din trecut si cele din prezent.
 • Si pot sa observ ca unii copii sunt prietenosi si altii nu.
 • S.a.m.d.

Si pot si sa fac mai multe lucruri acum – sa vorbesc mai clar (desi nu-l spun inca pe “r”), sa merg la toaleta de fiecare data, sa imi asez jucariile in ordine, sa imi controlez mai bine miscarile, sa-mi pastrez mai bine echilibrul, sa recunosc mai usor obiectele pe care le-am vazut (uneori si dupa ce le-am vazut o singura data) si sa le spun denumirile si multe altele.

Oare o sa invat mereu lucruri noi, toata viata, sau la un moment dat o sa ma opresc? 🙂

2 thoughts on “Da, am mai crescut! :)”

 1. Faci progrese considerabile, Razvanele! Si eu mi-am pus aceeasi problema ca si tine. In fiecare zi descopar lucruri noi si ma intrebam adesea: “oare cand voi ajunge sa le stiu pe toate?”. Am ticluit imediat raspunsul: “Niciodata. Cunoasterea este infinita.In descoperirile de zi cu zi consta de fapt farmecul vietii. Viata este o continua provocare…” Vai, ce chestii interesante am putut sa spun!

  Un pupic si o imbratisare stransa!

  Matei

Comments are closed.