Povestea peretelui, poveste inventata de Ramo pentru Razvan

Intr-o seara am rugat-o pe Ramo sa-mi spuna cate o poveste cu fiecare lucru din camera mea: geam, bec, perete, jaluzele, dulap, usa, haine etc. Mi-a placut cel mai mult povestea cu peretele pe care o sa v-o spun si voua.

Era odata ca niciodata un perete care sustinea un castel. Pe langa acest perete trecea un rau albastru, albastru. Si peretele nostru era tot timpul ganditor si suparat ca nu putea pleca si el in lume sa vada alte locuri si alti oameni, pentru ca fara el castelul s-ar fi daramat. Primavara se intorceau pasarile calatoare din tarile calde si ele ii povesteau peretului tot felul de ciudatenii despre natura si oameni. Ciudatenii erau pentru perete, deoarece el nu vazuse prea multe la viata lui, caci pentru altcineva erau lucruri normale. Tot amanand momentul plecarii in calatorie, peretele nici nu si-a dat seama ca trecusera sute de ani, iar restul castelului se naruise si el ramasese singur langa rau. De plecat in lume, nu a mai plecat, doar astepta mereu primavara pentru a asculta povestile pasarilor calatoare. Si gata, la nani!

Ei, si a doua zi dupa ce am auzit povestea asta, ne pregateam sa iesim la cumparaturi si am luat pernuta galbena cu girafa in mana. Ramo m-a intrebat de ce iau si pernuta si eu i-am raspuns: “Ca sa vada si ea lumea!”. 🙂

2 thoughts on “Povestea peretelui, poveste inventata de Ramo pentru Razvan”

 1. Frumoasa poveste! Am sa le-o zic parintilor si prietenilor mei…Sigur le va placea! Daca mai auzi vreo una…sunt pe faza! Promit sa specific de fiecare data autorul, naratorul, si sa nu schimb nici macar o virgula din continutul lor!

  P.S: m-am gandit la cuvantul din postarea precedenta…”nashcanal”. Cred ca e vorba de cascaval, nu? Lanseaza un concurs…Te vei distra copios!

  Te pup si te imbratisez strans!

  Matei

 2. Multumesc pentru aprecieri. Poti sa schimbi ce vrei la poveste, sa o faci cum iti place tie, daca simti nevoia sa mai adaugi niste aventuri. 🙂

  Inca nu am rezolvat misterul cu ¨nashcanal¨, adica nu s-a prins nimeni ce inseamna. Nu e cascaval. 🙂

  Te pup si sper sa ai parte de cat mai multe descoperiri si povesti frumoase!

Comments are closed.